0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Ringen (50+) /

Hoe kan ik mijn ringmaat bepalen

Hoe kan ik zelf mijn ringmaat bepalen?

Wanneer u een gouden ring op onze website heeft gevonden en u wilt deze online bestellen hebben wij de volgende tips voor u om zelf uw ringmaat te kunnen bepalen.

Over het algemeen worden ringmaten opgegeven als binnendiameter of als omtrek in millimeters. Wij hebben voor u een omrekentabel gemaakt die bij het bestellen van de ringen op onze website automatisch naar boven komt wanneer u de maat invult. 
 
Om zelf uw ringmaat te bepalen kunt u kiezen uit een aantal mogelijkheden:

1. De omtrek eenvoudig bepalen met behulp van een ringmeter, zie foto. Let op dat deze ringmeter ook over uw knokkel past en deze tijdens het om/afdoen niet verschuift waardoor de maat mogelijk niet meer klopt.

2. U kunt ook de maat nemen door te meten met metalen pasringen. Eerst kijkt u wat de breedte is van de ringen van uw keuze en vervolgens kunt u kiezen uit een ringenset van 3 mm of 6 mm breed (welke daarvan het dichtst in de buurt komt qua breedte van de te bestellen ring). Vaak gaat een bredere ring wat moeilijke over de knokkel van uw vinger dan een smalle ring vandaar de twee keuze's. De pasringen hebben meestal  omtrekmaten van 41-76 mm. 


3. U bestelt bij ons een kunststof pasringen set tbv smalle ringen van 2,7 mm. of brede ringen van 6 mm. Deze pasringen hebben binnendiameter maten van 15-22 mm.

4. De omtrek kunt u ook eenvoudig bepalen met behulp van een schuifmaat of u kunt een reeds passende ring opmeten met een lineaal of meetlint.

         

5. U laat de maat meten bij een plaatselijke juwelier en bestelt daarna online.

6. Wilt u helemaal zeker zijn van de juiste maat? Laat dan door ons de juiste maat meten in onze showroom. Let op! Deze service bieden wij alleen bij aankoop van gouden ringen en op alleen op afspraak.


Nog een aantal belangrijke tips:
 • Houdt u er rekening mee dat de vingers van de linker- en rechterhand meestal verschillende diktes hebben. Meet daarom aan de juiste hand waar u de ring gaat dragen. 
 • Houdt u er rekening mee dat vingers overdag kunnen opzwellen, dus is het beter de ringmaat in de namiddag of in de avond te bepalen, en liever iets te ruim dan te krap.
 • In de zomer kunnen de vingers iets dikker zijn dan in de winter door de hogere temperaturen, maar ook waneer u zout gegeten heeft of alcohol gedronken heeft kunnen de vingers (tijdelijk) dikker zijn door het vasthouden van vocht.
 • Houdt u er rekening mee dat de ring ook over uw knokkel past. Een smalle ring past beter over uw knokkel dan een brede ring en dus kan de maat iets verschillen.
 • Elke gouden ring wordt speciaal voor u op maat gemaakt.
   
Heeft u ondanks alle metingen toch een te ruime of te krappe ring gekocht kan de ring meestal vergroot op verkleind worden bij een plaatselijke edelsmid of juwelier.
 Laatst bekeken producten

Onze service

 • Gratis verzending
 • Veilig betalen
 • Snelle levering
 • Gratis cadeau verpakking
 • Voor 16.30 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • 30 dagen niet goed, geld terug
 • Gratis retourneren & ruilen

Contactgegevens

290 klanten geven www.mooye-sieraden.nl een gemiddelde beoordeling van een 8.8